tiistai 13. syyskuuta 2016

Suomi 100

Esittelen tässä omaa kaksiosaista Suomi 100-projektia. Uniikkikirja suomalaisen maiseman olemuksesta ja kuvakäärö satavuotiaalle Suomelle.
Uniikkikirja on kuvakirja, joka on varustettu pienillä katsetta ja ajatusta ohjaavilla teksteillä. Kuvakäärö koostuu mm. suomalaisen kotoilun perinneporinasta, taidetarinoista, historian hipaisuista ja ennenkaikkea kuvallisesta ilmaisusta.
SUOMALAISEN MAISEMAN ESTEETTINEN OLEMUS
Suomalaisen maisemamaalauksen historiasta voi nähdä näkemysten ja tyylillisten vaihtelua eri aikakausina. Tekninen ilmaisu, siis onko kysymyksessä maalaus, graafinen esitys tai monimaateriaalinen, neljännen ulottuvuuden ( aika ) sisältävä tilataiteellinen luomus, vaikuttaa tietysti lopputulokseen ja sen tulkintaan sekä analysointiin.
Maiseman perussommittelusta voi jo nähdä ja aistia tilan ja tunnelman. Vaakasuora, horisontaalinen maisema on levollinen, rauhallinen ja liikkumaton. Ylläolevan kuvan taivas, kauemmat rantaviivat ja veden kevyt aallokko, kaikki ovat vaakasuoraa. Värit ja valaistuksen tunnelma tukevat samaa päämäärää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti